(4 porcijos - 650 kcal)
1-1,2 kg bulvių,
250 g virtų grybų arba pievagrybių,
200 ml pieno,
2 kiaušinių,
1-2 svogūnų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, stambiai sutarkuokite ir užpilkite verdančiu pienu. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Svogūnus supjaustykite smulkiais gabalėliais ir pakepinkite keptuvėje kartu su grybais.
Pabarstykite druska, pipirais. Į apkepėlių indelius, išteptus aliejumi, pilkite sluoksnį bulvių tarkių, ant jų dėkite sluoksnį grybų su svogūnais ir vėl užpilkite bulvių tarkiais. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 40-45 min. Patiekite su grietine ar grietinės bei varškės padažu.