B l y n e l i a m s:
80 g miltų,
100 ml pieno,
1 kiaušinis,
1 trynys,
100 ml vandens,
truputis druskos.
T r o š k i n i u i:
1 nedidelis kopūstas,
60 g taukų,
truputis cukraus,
pipirų.
GAMINIMAS:
Kopūstą supjaustykite, pabarstykite druska, gerai išmaišykite ir laikykite, kol išsiskirs skystis. Į keptuvę sudėkite riebalus, įkaitinkite ir įberkite truputį cukraus, kad riebalai taptų rusvi. Tada rankomis nuspauskite kopūstus ir sudėkite juos į kaitinamus riebalus.
Kopūstus pabarstykite pipirais ir troškinkite, kol taps rusvi. Blyneliams paruoškite tešlą iš nurodytų produktų. Į ją sudėkite troškintus kopūstus, gerai išmaišykite ir kepkite blynus. Jei tešla išeina per tiršta, galima įpilti truputį pieno.