10 lietinių blynelių (žr. "Blynai su voveraitėmis").
Į d a r u i:
300 g varškės sūrio arba varškės,
50 g grietinės,
2 skiltelės česnako,
300 g sūdytų lašišų arba vaivorykštinių upėtakių,
truputis krapų,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
cukraus.
GAMINIMAS:
Varškę sumaišykite su grietine, įberkite druskos, cukraus, įspauskite česnako skilteles, suberkite susmulkintus krapus. Žuvį supjaustykite 7-10 cm ilgio juostelėmis, o jas dar 1 cm gabaliukais. Pailgą keksams kepti skirtą formą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite 2-3 blynus taip, kad jų kraštai nusvirtų per formos kraštus.
Blynus patepkite paruošta varškės mase ir padėkite žuvies gabalėlių. Tuomet vėl dėkite 2-3 blynus, tepkite varškės ir uždėkite žuvies. Blynų kraštus užlenkite į formos vidų, tepkite varškę, dėkite žuvies, vėl dėkite blynus, įdarą ir t. t., kol forma užsipildys.
Tada blynų "torto" viršų uždenkite per formos kraštus nusvirusiais blynais ir formą įstatykite į šaldytuvą 2-3 val. "Tortą" išverskite į pailgą lėkštę, nuimkite popierių. Viršų papuoškite žuvies gabalėliais ir žalumynais. Patiekdami pjaustykite maždaug 2 cm gabalėliais.