Blynų "tortas" su raudona žuvimi receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Blynų "tortas" su raudona žuvimi


INGREDIENTAI:

10 lietinių blynelių (žr. "Blynai su voveraitėmis").

Į d a r u i:
300 g varškės sūrio arba varškės,
50 g grietinės,
2 skiltelės česnako,
300 g sūdytų lašišų arba vaivorykštinių upėtakių,
truputis krapų,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
cukraus.


GAMINIMAS:

Varškę sumaišykite su grietine, įberkite druskos, cukraus, įspauskite česnako skilteles, suberkite susmulkintus krapus. Žuvį supjaustykite 7-10 cm ilgio juostelėmis, o jas dar 1 cm gabaliukais. Pailgą keksams kepti skirtą formą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite 2-3 blynus taip, kad jų kraštai nusvirtų per formos kraštus.

Blynus patepkite paruošta varškės mase ir padėkite žuvies gabalėlių. Tuomet vėl dėkite 2-3 blynus, tepkite varškės ir uždėkite žuvies. Blynų kraštus užlenkite į formos vidų, tepkite varškę, dėkite žuvies, vėl dėkite blynus, įdarą ir t. t., kol forma užsipildys.

Tada blynų "torto" viršų uždenkite per formos kraštus nusvirusiais blynais ir formą įstatykite į šaldytuvą 2-3 val. "Tortą" išverskite į pailgą lėkštę, nuimkite popierių. Viršų papuoškite žuvies gabalėliais ir žalumynais. Patiekdami pjaustykite maždaug 2 cm gabalėliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668