(10 porcijų - 650 kcal)
T e š l a i:
400 g miltų,
400 ml pieno,
400 ml gazuoto mineralinio vandens,
1 nubraukto šaukštelio druskos,
1 nubraukto šaukštelio cukraus,
2 šaukštelių acto,
aliejaus kepti.
C i t r i n i n i a m kremui:
3 kiaušinių,
3 citrinų,
200 g cukraus,
75 g sviesto,
miltelinio cukraus pabarstyti.
GAMINIMAS:
Iš tešlai skirtų produktų užmaišykite blynų tešlą. Mineralinį vandenį supilkite tik tada, kai gerai išmaišysite miltus. Iškepkite 12 blynelių. Paruoškite citrininį kremą: nedideliame prikaistuvyje kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite nutarkuotą citrinos žievelę, supilkite trijų citrinų sultis.
Pastatykite ant silpnos ugnies ir maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite. Atvėsinkite. Šiuo kremu pertepkite blynus, dėkite į kepimo formą ir 20 min. palaikykite šiltoje (apie 100 laipsnių) orkaitėje. Išimkite, atvėsinkite. Galite patiekti su uogiene arba plakta grietinėle.