(4 porcijos - 520 kcal)
T e š l a i:
5 šaukštų miltų,
350 ml pieno,
2 šaukštų sviesto,
1 kiaušinio,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepti.
Į d a r u i:
150 g grietinėlės sūrio,
1 agurko,
150 g krevečių,
1 morkos,
1 raudonosios paprikos,
1 saliero stiebelio,
1 skiltelės česnako,
1 pluoštelio žalių svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Ištirpinkite sviestą, persijokite 3 šaukštus miltus. Pieną išplakite su kiaušiniais, supilkite ištirpintą sviestą. Suberkite persijotus ir nepersijotus miltus, druską ir pipirus, viską gerai išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, įpilkite tešlos ir, judindami keptuvę, paskirstykite ją po keptuvę.
Apkepkite vieną blyno pusę (1 min.), apverskite, apkepkite kitą pusę (30 sek.). Taip iškepkite visus blynelius. Krevetes sumeskite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 4 min. Išgriebkite, atvėsinkite, nuvalykite. Nuplaukite agurką, salierą ir papriką, nuskuskite morką. Česnaką sutraiškykite, o visas kitas daržoves supjaustykite siauromis juostelėmis.
Grietinėlės sūrį sumaigykite šakute ir sumaišykite su česnakais. Kiekvieno blynelio vieną pusę užtepkite sūriu su česnakais, ant sūrio sudėkite krevetes, daržovių juosteles ir susukite standų vyniotinį. Įdėkite į šaldytuvą 1 val. Prieš patiekdami, supjaustykite blynelius 3-4 cm dydžio gabalėliais.