(2 porcijos-530 kcal)
350 g varškės,
1 kiaušinio,
70 g miltų,
pluoštelio svogūnų laiškų ir
krapų žalumos,
2 vytintų pomidorų (1 gali būti šviežias),
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų mišinio,
aliejaus kepti,
50 g miltų pavolioti,
0,3 stiklinės aguonų pavolioti.
GAMINIMAS:
Pertrintą per sietelį sausą varškę sumaišykite su kiaušiniu, miltais, druska, pipirais, susmulkintais žalumynais, pomidorais. Jei pomidorai vytinti, prieš dėdami į tešlą pamirkykite juos 1 val. šiltame vandenyje, nusausinkite ir susmulkinkite.
Jei imate šviežią pomidorą, naudokite minkštimą be sėklų, tačiau tada prireiks daugiau miltų. Suformuokite varškėčius, juos pavoliokite miltų ir aguonų mišinyje ir iškepkite aliejuje arba lydytame svieste (kepti tinka skaidrioji lydyto sviesto dalis). Patiekite su grietine.