"Filo" tešlos bandelės su špinatais ir feta receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



"Filo" tešlos bandelės su špinatais ir feta


INGREDIENTAI:

(6 porcijos)
Pakuotė šaldytos "Filo" tešlos,
300 g šviežių špinatų,
250 g fetos,
50 g tarkuoto parmezano,
kiaušinis,
pagal skonį maltų juodųjų pipirų,
lydyto sviesto,
svogūnas.


GAMINIMAS:

"Filo" tešlą atšildykite ne iki galo. Imkite vieną tešlos lakštą, dėkite ant kiek didesnio kepimo popieriaus lakšto, aptepkite lydytu sviestu. Ant viršaus dėkite antrąjį tešlos lakštą, taip pat aptepkite lydytu sviestu. Taip suporuokite likusius tešlos lakštus. Fetą dubenyje sutrinkite šakute, sumaišykite su konditerine šluotele ar šakute paplaktu kiaušiniu.

Špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu, gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų sviesto, suberkite smulkintus svogūnus, porą minučių pakepinkite. Sudėkite smulkintus špinatus ir kepkite dar porą minučių. Sumaišykite su fetos ir kiaušinių mase ir krėskite ant dviejų susluoksniuotų tešlos lakštų.

Suvyniokite nestorą ilgą ritinėlį, likusią tešlos dalį nurėžkite peiliu. Ritinėlį susukite, t.y. suformuokite apvalią bandelę. Tokias pačias bandeles pagaminkite iš likusios tešlos. Išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 25-30 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668