Daržovių ir lašišų sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Daržovių ir lašišų sriuba


INGREDIENTAI:

Didelis šviežias poras,
2 didelės morkos,
3 didelės bulvės,
3 pomidorai,
0,5 lapkotinio saliero,
2 šaukštai sviesto,
2 skiltelės česnako,
2 kubeliai ekologiško daržovių sultinio,
500-600 g šviežių lašišų filė,
3 šaukštai sauso baltojo vermuto,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų ir
džiovintų peletrūnų,
3 šaukštai citrinos sulčių,
sauja juodųjų alyvuogių (be kauliukų),
grietinės arba plaktos grietinėlės (sriubai užbalinti).


GAMINIMAS:

Nuluptus porus ir salierus supjaustykite griežinėliais, česnakus sutrinkite. Nuskustas morkas sutarkuokite šiaudeliais, bulves supjaustykite kubeliais. Juodąsias alyvuoges perpjaukite pusiau. Pomidorus viršūnėlėse kryžmai įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite kubeliais.

Puode išlydykite sviestą. Sudėkite trintus česnakus, smulkintus salierus ir porą minučių pakepinkite. Sukrėskite tarkuotas morkas, apšlakstykite vermutu ir maišant kepkite apie 5 minutes. Įpilkite du litrus vandens, sudėkite sultinio kubelius, išmaišykite. Suberkite smulkintas bulves ir virkite apie 5 minutes.

Sudėkite smulkintus pomidorus, stambiais gabalais supjaustytą žuvį, pagal skonį įberkite druskos, peletrūnų, maltų juodųjų pipirų, supilkite citrinos sultis ir virkite apie 8-10 minučių. Iki virimo pabaigos likus 3-4 minutėms, suberkite smulkintas alyvuoges. Baltinkite grietine arba plakta grietinėle.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668