T e š l a i:
500 g miltų,
1 pakelis sausų mielių,
250 ml pieno,
50 g cukraus,
50 g sviesto,
1 kiaušinis,
truputis druskos,
kiaušinis bandelėms aptepti.
Į d a r u i:
200 g lašinukų,
1 svogūnas,
truputis kvapiųjų pipirų,
truputis cinamono,
3 šaukšteliai džiūvėsėlių,
truputis aliejaus.
GAMINIMAS:
Šiltame piene ištirpinkite cukrų ir suberkite mieles. Kai mišinys suputos, suberkite miltus, druską, įmuškite kiaušinį, įdėkite minkšto sviesto ir viską gerai išmaišykite. Tešlą minkykite apie 15 min., kol ji nelips prie rankų. Kildinkite šiltoje vietoje apie 30-40 min.
Įdarui smulkiai supjaustytą svogūną pakepkite su trupučiu aliejaus. Į tą pačią keptuvę sudėkite kubeliais supjaustytus lašinukus ir juos pašildykite, bet nespirginkite. Tada suberkite prieskonius, džiūvėsėlius ir išmaišykite. Pakilusią tešlą iškočiokite iki 1 cm storio papločio.
Iš jo stikline išspauskite skritulėlius ir ant kiekvieno dėkite po arbatinį šaukštelį įdaro. Sulenkite, gerai užspauskite kraštus ir dėkite į skardą užspaudimo siūle į apačią. Į skardą sudėtas bandeles dar kildinkite apie 20 min. Tada aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite apie 20-25 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.