Mielinės bandelės su lašinukais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Mielinės bandelės su lašinukais


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
500 g miltų,
1 pakelis sausų mielių,
250 ml pieno,
50 g cukraus,
50 g sviesto,
1 kiaušinis,
truputis druskos,
kiaušinis bandelėms aptepti.

Į d a r u i:
200 g lašinukų,
1 svogūnas,
truputis kvapiųjų pipirų,
truputis cinamono,
3 šaukšteliai džiūvėsėlių,
truputis aliejaus.


GAMINIMAS:

Šiltame piene ištirpinkite cukrų ir suberkite mieles. Kai mišinys suputos, suberkite miltus, druską, įmuškite kiaušinį, įdėkite minkšto sviesto ir viską gerai išmaišykite. Tešlą minkykite apie 15 min., kol ji nelips prie rankų. Kildinkite šiltoje vietoje apie 30-40 min.

Įdarui smulkiai supjaustytą svogūną pakepkite su trupučiu aliejaus. Į tą pačią keptuvę sudėkite kubeliais supjaustytus lašinukus ir juos pašildykite, bet nespirginkite. Tada suberkite prieskonius, džiūvėsėlius ir išmaišykite. Pakilusią tešlą iškočiokite iki 1 cm storio papločio.

Iš jo stikline išspauskite skritulėlius ir ant kiekvieno dėkite po arbatinį šaukštelį įdaro. Sulenkite, gerai užspauskite kraštus ir dėkite į skardą užspaudimo siūle į apačią. Į skardą sudėtas bandeles dar kildinkite apie 20 min. Tada aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite apie 20-25 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668