Po 300 g kiaulės mentės ir kalakuto krūtinėlės,
3 svogūnai,
pusė šaukštelio maltų pipirų,
3 skiltelės česnako,
6 šaukštai laimų sulčių,
alyvuogių aliejaus,
4 šakelės kalendrų,
po 2 šakeles mėtų ir petražolių,
50 g marinuotų aitriųjų paprikų,
1-2 šaukštai acto,
žiupsnelis druskos,
maitų pipirų.
GAMINIMAS:
2 svogūnus ir 2 skilteles česnako supjaustome kubeliais. Sumaišome su pipirais, druska, puse laimų sulčių ir 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Smulkiai supjaustome mėtų bei kalendrų šakeles ir sumaišome su marinatu. Sudedame gabalais supjaustytą mėsą. Marinuojame 12 valandų.
Likusį svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome. Iš jų, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus ir likusių laimų sulčių padarome tyrę. Likusius žalumynus supjaustome smulkiai, aitriąsias paprikas - kubeliais ir sumaišome su tyre. Pasūdome, pagardiname actu ir pipirais.
Mėsą susmeigiame ant iešmų ir kepame grilyje 20 - 30 minučių. Šašlyką tiekiame su padažu.