1,5 kg avienos.
Marinatui:
citrina,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
30 g brendžio,
50 g sauso raudonojo vyno,
druskos,
pipirų.
Padažui:
didelis granatas,
150 g sauso raudonojo vyno,
česnako skiltelė,
granatų ekstrakto.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustome į 9 maždaug 20 cm ilgio, 1 cm pločio juosteles.
Sudedame vieną prie kitos po 3 mėsos juosteles, galus surišame siūlu. Iš mėsos juostelių supiname "kasytes" o galą sutvirtiname siūlu.
Paruošiame marinatą. Išspaudžiame citrinos ir svogūno sultis. Sumaišome su grūstu česnaku, vynu ir brendžiu. Pagardiname pipirais, pasūdome. Šiame marinate marinuojame mėsą 2 - 3 valandas.
Paruošiame padažą. Granato grūdelius sudedame į puodą, supilame raudonąjį vyną, užviriname ir 2 - 3 minutes paverdame. Perkošiame. Įmaišome granatų ekstraktą, grūstą česnaką.
Mėsą kepame ant grilio grotelių 15 minučių. Tiekiame su padažu, bulvių ar ryžių garnyru.