(6 porcijos/820 kcal)
12 mėgstamų blynų.
Į d a r u i:
600 g liesos avienos (nebūtinai, gali būti jautiena arba veršiena),
25 g lydyto sviesto,
1 smulkiai supjaustyto svogūno,
0,5 stiklinės vištienos sultinio,
0,5 šaukštelio maltų ciberžolių,
1,5 šaukštelio maltų kalendrų,
po 0,5 šaukštelio maltų kmynų,
imbierų,
paprikų,
0,5 stiklinės jogurto,
1,5 stiklinės smulkiai supjaustytų pomidorų.
GAMINIMAS:
Užmaišykite mielinių blynų tešlą (pagal jūsų mėgstamą receptą) ir iškepkite 12 didelių blynų. Paruoškite įdarą: nupjaukite avienos riebalus, mėsą supjaustykite 5 cm pločio juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite lydytą sviestą ir apkepkite mėsą.
Įdėkite susmulkintą svogūną, 3 min. visą laiką maišydami kepkite ant stiprios ugnies. Supilkite sultinį, suberkite prieskonius, supilkite jogurtą, sudėkite smulkiai supjaustytus pomidorus. Sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 1 val., kol įdaras pasidarys tirštas. Įdaro dėkite į dar karštus blynelius, susukite (arba sulankstykite kaip vokelius) ir tuojau pat patiekite.