(8 porcijos/450 kcal)
200 ml pieno,
50 ml kefyro,
1 kiaušinio,
200 g miltų,
1 šaukšto sviesto,
1 šaukštelio sodos,
2 šaukštelių cukraus,
žiupsnelio druskos.
U ž p i l u i:
1 banano,
2 šaukštų skysto medaus,
smulkintų graikinių riešutų (pagal skonį,
2 šaukštų sviesto.
GAMINIMAS:
Kiaušinį ištrinkite su minkštu sviestu ir cukrumi. Įpilkite kefyro, įberkite druskos, sodos, miltų ir gerai išmaišykite. Tirštą tešlą atskieskite pašildytu pienu, plakite-ji turėtų pasidaryti grietinės tirštumo. Blynelius kepkite įkaitintoje keptuvėje, ją patepdami lašiniais arba sviestu.
Užpilas: smulkiai sukapokite graikinius riešutus, apkepkite juos su sviestu, įdėkite medaus ir leiskite pastovėti 1-2 min. Po 2-3 blynus dėkite į lėkštes, ant jų uždėkite riekelėmis supjaustytą bananą ir užpilkite karštu medumi su riešutais.