Blynų pyragas su obuoliais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Blynų pyragas su obuoliais


INGREDIENTAI:

(8 porcijos/600 kcal)
Į d a r u i:
6 obuolių,
50 g cukraus,
3 šaukštų grietinės,
žiupsnelio cinamono.

T e š l a i:
250 g miltų,
3 kiaušinių,
500 ml pieno,
60 g sviesto,
1 šaukšto cukraus,
4 šaukštų degtinės arba konjako,
žiupsnelio druskos.


GAMINIMAS:

Į persijotus miltus supilkite pieną ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumulėlių. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus, supilkite pašildytą sviestą. Viską gerai išmaišykite, supilkite degtinę, vėl išmaišykite. Tešlą palikite 1 val. pastovėti ir kepkite plonus blynus.

Įdaras: nuluptus ir be sėklų obuolius supjaustykite gabalėliais, sudėkite į prikaistuvį, įpilkite pusę stiklinės vandens ir kaitinkite ant nedidelės ugnies 10 min. Įberkite cukraus, cinamono, įkrėskite grietinės, išmaišykite ir kaitinkite ant kaitrios ugnies neuždengtame prikaistuvyje 3-4 min. Nukelkite nuo ugnies, pastatykite atvėsti.

Kepimo formą ar indą aukštesniais kraštais išklokite maistine plėvele, 2 blynus įdėkite taip, kad dengtų formos dugną ir kyšotų per kraštus. Į dugną įklokite dar 2-3 sulankstytus blynus. Ant jų dėkite obuolių įdaro, vėl dėkite blynus, vėl įdaro. Taip sudėkite visus blynus.

Paskutinįjį uždenkite pirmųjų kraštais ir apsukite plėvele. Blynų ir obuolių pyragą prislėkite, įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms (arba nakčiai). Kitą dieną supjaustykite jį 3 cm pločio gabalėliais ir patiekite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668