(8 porcijos/600 kcal)
Į d a r u i:
6 obuolių,
50 g cukraus,
3 šaukštų grietinės,
žiupsnelio cinamono.
T e š l a i:
250 g miltų,
3 kiaušinių,
500 ml pieno,
60 g sviesto,
1 šaukšto cukraus,
4 šaukštų degtinės arba konjako,
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Į persijotus miltus supilkite pieną ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumulėlių. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus, supilkite pašildytą sviestą. Viską gerai išmaišykite, supilkite degtinę, vėl išmaišykite. Tešlą palikite 1 val. pastovėti ir kepkite plonus blynus.
Įdaras: nuluptus ir be sėklų obuolius supjaustykite gabalėliais, sudėkite į prikaistuvį, įpilkite pusę stiklinės vandens ir kaitinkite ant nedidelės ugnies 10 min. Įberkite cukraus, cinamono, įkrėskite grietinės, išmaišykite ir kaitinkite ant kaitrios ugnies neuždengtame prikaistuvyje 3-4 min. Nukelkite nuo ugnies, pastatykite atvėsti.
Kepimo formą ar indą aukštesniais kraštais išklokite maistine plėvele, 2 blynus įdėkite taip, kad dengtų formos dugną ir kyšotų per kraštus. Į dugną įklokite dar 2-3 sulankstytus blynus. Ant jų dėkite obuolių įdaro, vėl dėkite blynus, vėl įdaro. Taip sudėkite visus blynus.
Paskutinįjį uždenkite pirmųjų kraštais ir apsukite plėvele. Blynų ir obuolių pyragą prislėkite, įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms (arba nakčiai). Kitą dieną supjaustykite jį 3 cm pločio gabalėliais ir patiekite.