1 pakelio traškių duoniukų,
kelių ridikėlių,
300 g tepamojo sūrio (tinka lydytas arba maskarponės, rikotos),
200-250 g sūdytos arba rūkytos lašišos,
kelių skiltelių česnako,
krapų,
2 šaukštų citrinos sulčių,
žiupsnelio cukraus.
GAMINIMAS:
Krapus smulkiai sukapokite. Ridikėlius smulkiai sutarkuokite arba smulkiai sukapokite. Sūrį sumaišykite su puse krapų, ridikėliais, įspauskite česnako,
jei reikia-įberkite druskos. Į nedidelį indą įpilkite citrinos sulčių, įberkite žiupsnelį cukraus, gerai išmaišykite, kad cukrus ištirptų.
Šiuo mišiniu apšlakstykite lašišą. Duoniukus aptepkite sūrio mase, uždėkite po kelis griežinėlius lašišos, apibarstykite likusiais krapais. Papuoškite ridikėlių griežinėliais, krapais. Rudikėlius galite pakeisti krienais.