(6 porcijos)
350 g miltų,
150 g miltinio cukraus,
150 g sviesto,
3 šaukštelių kepimo miltelių,
2 kiaušinių,
2 šaukštų romo,
150 g maltų lazdyno riešutų,
400 g juodojo šokolado,
1 stiklinės pieno,
1 kg įvairių vaisių,
kokosinių sausainių,
biskvitinių sausainių "damų piršteliai".
P r i e d a i:
malti riešutai,
migdolų plokštelės,
spalvoti pabarstukai.
GAMINIMAS:
Iš miltų, miltinio cukraus, sviesto, kiaušinių, maltų riešutų, romo ir kepimo miltelių užminkykite tešlą. Iškočiokite 5 mm storio lakštą ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje maždaug 10 min. Ant silpnos ugnies pašildykite pieną, sudėkite susmulkintą šokoladą.
Maišydami kaitinkite, kol šokoladas ištirps. Perpilkite į fondiu indą. Vaisius supjaustykite nedideliais gabalėliais, pasmeikite fondiu šakute, pamirkykite šokolade, tada kyštelėkite į dubenėlį su maltais riešutais arba migdolų plokštelėmis, pabarstukais. Šokolade taip pat mirkykite riešutinius ir biskvitinius sausainius.