50 g pelėsinio sūrio,
200 g ementalio sūrio,
400 g grujero sūrio,
150 g tilžės sūrio,
4 šaukštelių kukurūzų miltų,
350 ml baltojo arba obuolių vyno,
50 ml kriaušių degtinės,
4 kriaušių,
pipirų,
500 g juodos duonos.
GAMINIMAS:
Duoną supjaustykite mažais kubeliais. Kriaušes perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Pelėsinį sūrį susmulkinkite, grujero sūrį stambiai sutarkuokite, tilžės ir ementalio sūrius supjaustykite kubeliais.
Sudėkite į fondiu indą. Suberkite kukurūzų krakmolą ir išmaišykite. Supilkite vyną, degtinę, viską pagardinkite pipirais ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sūris išsilydys. Sūryje mirkykite duonos kubelius, kriaušių gabalėlius.