Elnienos šašlykai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Elnienos šašlykai


INGREDIENTAI:

800 g elnienos,
4 šaukšteliai alyvuogių aliejaus,
80 g svogūnų,
80 g svogūnų laiškų,
300 g agurkų,
300 g pomidorų.

Marinatui:
4 šaukštai vyno acto,
6-8 pipirų žirneliai,
40 g svogūnų,
8 skiltelės česnako,
žiupsnelis cukraus,
žiupsnelis druskos,
4 laurų lapeliai.


GAMINIMAS:

Paruošiame marinatą. Vyno actą praskiedžiame tokiu pat kiekiu virinto šalto vandens. Sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, su druska sugrūstą česnaką, suberiame cukrų, stambiai sugrūstus pipirus ir mažais gabalėliais sulaužytus laurų lapelius.

Elnienos filė supjaustome 30 - 40 g gabalais, sudedame į rūgščiai atsparų indą, užpilame marinatą ir marinuojame šaltoje vietoje 10-12 valandų.

Marinuotą mėsą susmeigiame ant iešmelių ir kepame ant grotelių, kartkartėmis apšlakstydami alyvuogių aliejumi.

Tiekiame su svogūnais ir jų laiškais, pomidorais, agurkais arba su marinuotomis vyšniomis, slyvomis, melionais, vynuogėmis. Atskirai tiekiame aštrų padažą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668