1/2 kg įvairaus dydžio kriaušių,
obuolių,
stiklinės grietinėlės,
stiklinės maltų džiūvėsėlių,
stiklinės cukraus,
200 g krakmolo,
8 kiaušinių,
cinamono,
maltų gvazdikėlių.
GAMINIMAS:
Iš perpjautų didesnių kriaušių ledų kaušeliu arba peiliu išskobkite rutuliukus. Mažesnes kriaušes galite supjaustyti į keturias dalis. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi. Džiūvėsėlius išmirkykite grietinėlėje, į šią masę pilkite trynius, dėkite išplaktus baltymus.
Pamažu berkite krakmolą, prieskonius ir gerai išmaišykite. Į karščiui atsparius indelius ar vieną indą dėkite kriaušių rutuliukus ir skilteles, iki pusės užpilkite paruošta mase. Kepkite 20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškeptą apibarstykite miltiniu cukrumi.