(4 porcijos)
Svogūnų laiškų,
100 g kumpio,
125 g fermentinio sūrio,
druskos,
pipirų,
4 didesnių obuolių,
krapų,
petražolių,
125 g grietinės,
125 g natūralaus jogurto.
GAMINIMAS:
Svogūnų laiškus supjaustykite žiedeliais, kumpį-plonomis juostelėmis. Sūrį sutarkuokite stambiai. Viską sumaišykite, įberkite druskos, pipirų. Obuolius perpjaukite perpus, išpjaukite sėklalizdžius. Obuolių puseles dėkite į riebalais pateptą skardą ar kepimo indą.
Į kiekvieną dėkite paruošto įdaro. Pašaukite į 225 laipsnių orkaitę ir kepkite 5-7 min. Grietinę sumaišykite su jogurtu, sukapotais žalumynais, svogūnų laiškais, įberkite druskos ir pipirų. Obuolius patiekite su padažu.