2 apelsinų,
3 kiaušinių,
215 g cukraus,
300 g maltų migdolų,
1 šaukšto kepimo miltelių.
Apelsinų s i r u p u i:
1 apelsino,
155 g cukraus.
GAMINIMAS:
Švariai nuplautus apelsinus dėkite į šaltą vandenį, užvirus virkite 15 min. Tada išimkite ir panardinkite į šaltą vandenį. Atvėsusius vėl 15 min. pavirkite (nebus karti žievelė). Apelsinus perpjaukite skersai, išimkite sėklas ir sumalkite virtuviniu kombainu (kartu su žievele). Dubenyje plaktuvu išplakite kiaušinius su cukrumi, supilkite apelsinus ir maltus migdolus.
Įberkite kepimo miltelių, supilkite į kepimo formą ir kepkite 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Nuo likusio apelsino nulupkite žievelę, ją susmulkinkite ir 5 min. pavirkite. Iš apelsino išspauskite sultis ir su cukrumi kaitinkite tol, kol cukrus išsilydys ir sirupas sutirštės. Tada įdėkite smulkintas žieveles, apipilkite iškepusį ir apverstą pyragą.