Maždaug 2 kg antis,
500 g vaisių (obuolių, kriaušių, vynuogių, mandarinų),
250 ml raudonojo vyno,
100 g nevirtų grikių,
druskos,
kvapiųjų pipirų pagal skonį,
prieskonių laukiniams paukščiams.
GAMINIMAS:
Antį nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite prieskoniais iš išorės ir vidaus. Padėkite šaltai porai valandų. Grikius išvirkite pasūdytame vandenyje ir atvėsinkite. Nuluptus obuolius ir kriaušes supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, mandarinus padalykite į skilteles. Vynuoges gerai nuplaukite ir išimkite kauliukus.
Vyną gerai įtrinkite, bet neužvirkite. Suberkite į jį vaisius ir uždengę palikite pusvalandžiui. Paskui išgriebkite ir sumaišykite su grikiais. Šio įdaro prikimškite pasimarinavusią antį, kiaurymę susmeikite mediniais smeigtukais arba užsiūkite. Anties krūtinėlę keliose vietose pabadykite mediniu dantų krapštuku.
Antį dėkite į foliją išklotą kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 70-90 min., vis palaistydami susidariusiomis sultimis. Paukštis bus iškepęs, kai įsmeigus į storiausią jo vietą išbėgs skaidrios sultys.