8 gabalėliai bekonienos (po 75 g),
500 g kalakuto krūtinėlės,
alyvuogės (be kauliukų),
kiaušinis,
8 porų lapeliai,
2 skiltelės česnako,
30 g fermentinio sūrio,
druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Kalakutieną supjaustome į 8 pailgus vienodo dydžio gabalėlius. Alyvuoges susmulkiname ir sudedame ant kalakutienos gabalėlių.
Kiaušinį išplakame su druska ir pipirais. Įmaišome smulkiai supjaustytus porus, tarkuotą sūrį, grūstą česnaką. Gerai išmaišome.
Kiekvieną bekono gabalėlį aptepame kiaušinio mase, ant viršaus dedame kalakutienos su alyvuogėmis. Susukame suktinukus, surišame baltu medvilniniu siūlu ir 2 valandas marinuojame šaltoje vietoje.
Kepame grilyje 10-12 minučių.