Moliūgų ir morkų sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Moliūgų ir morkų sriuba


INGREDIENTAI:

50 g svogūnų laiškų,
1 aitriosios paprikos,
1,5 kg moliūgų,
4 morkų,
3 šaukštų aliejaus,
2 šaukštelio daržovių,
3 riekių ruginės duonos,
2 šaukštų moliūgų sėklų,
3-4 šaukštų plaktos grietinėlės,
druskos, pipirų ir
muskato riešuto,
sviesto,
1 česnako skiltelės,
medinių iešmelių.


GAMINIMAS:

Moliūgą ir morkas nulupkite, supjaustykite nedideliais griežinėliais, sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu sultiniu (įpilkite jo tiek, kad apsemtų daržoves) ir troškinkite 25-30 min. Įkaitintoje keptuvėje paskrudinkite aitriąją papriką ir moliūgo sėklas. Skrudinkite trumpai, kad nesudegtų.

Susmulkinkite svogūno laiškus ir trumpai apkepkite ant sviesto. Išvirtas daržoves kartu su sultiniu sutrinkite elektriniu smulkintuvu, pagardinkite druska, muskato riešuto milteliais, pipirais ir dar pavirkite 10 min. Į dubenėlį berkite kepintas sėklas su aitriąja paprika, kepintais svogūnų laiškais ir sumaišykite su sriuba.

Ant sriubos uždėkite grietinės. Duoną supjaustykite stambiais kubeliais ir kepkite su smulkintu česnaku. Suverkite ant iešmelių ir patiekite kartu su sriuba.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668