T e š l a i:
250 g miltų,
20 g šviežių mielių,
25 g cukraus,
100 ml pieno,
80 g sviesto,
1 kiaušinio,
žiupsnelio druskos.
Į d a r u i:
1 kiaušinio,
8 riekelių fermentinio sūrio,
100 g konservuotos jautienos,
1/2 šaukštelio džiovintų saldžiųjų paprikų miltelių.
GAMINIMAS:
Paruoškite mielinę tešlą, kai iškils-iškočiokite iš jos 1/2 storio lakštus ir išspauskite 4 stačiakampius. Tarp 2 sūrio riekelių dėkite po gabalėlį mėsos, sūrį pabarstykite paprikos milteliais ir išdėliokite ant tešlos.
Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynio. Baltymu aptepkite tešlos kraštus, juos sulenkite pusiau, apgaubdami sūrį, kraštus gerai užspauskite šakute. Pyragėlius dėkite į riebalais išteptą skardą, jų viršų aptepkite tryniu ir dar palikite kilti 20 min. Kepkite 15-20 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Patiekite karštus su mėgstamomis salotomis.