Sluoksniuotos tešlos,
sviesto,
moliūgų,
grybų,
morkų,
paprikų,
svogūnų,
3-4 šaukštų smulkintų petražolių,
mėgstamų prieskonių,
sūrio.
GAMINIMAS:
Tešlą iškočiokite, įklokite į kepimo formą ar skardą, pateptą riebalais.Padarykite 1 cm aukščio kraštelį. Moliūgus, morkas, paprikas supjaustykite kubeliais, grybus-griežinėliais, svogūną-žiedais. Moliūgą, grybus, svogūnus, morkas, paprikas apkepkite aliejuje, kol viskas gražiai apskrus, palikite atvėsti. Viską pagardinkite druska ir pipirais. (Jei pyragui pasirinksite miško grybus, o ne pievagrybius, juos prieš tai apvirkite).
Paruoštą įdarą dėkite ant tešlos. Tarkuotą fermentinį sūrį sumaišykite su mėgstamais prieskoniais ir smulkintomis petražolėmis ir mišinį pabarstykite ant įdaro. Išlyginkite ir "užklokite" kitu tešlos lakštu. Patepkite kiaušinio baltymu, šaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 20-30 min., kol tešla gražiai pagels. Šį pyragą galite kepti su mėsos faršu.