Slyvų ir riešutų duona receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Slyvų ir riešutų duona


INGREDIENTAI:

300 g slyvų,
200 g riešutų mišinio (pvz., migdolų, graikinių riešutų, žemės riešutų, lazdynų),
160 g džiovintų vaisių (pvz., obuolių, abrikosų, mangų, ananasų),
125 ml pieno,
200 g miltų,
250 g kvietinių miltų,
5 šaukštelių cukraus,
1 šaukštelio druskos,
1 pakelio sausų mielių,
1 šaukštelio meduolių prieskonių mišinio.


GAMINIMAS:

Į dubenį įpilkite 60 ml šilto vandens ir suberkite sausas mieles. Palikite 5 min., maišykite, kol mielės ištirps. Slyvas ir džiovintus didesnius vaisius supjaustykite smulkiau, bet ne per smulkiai. Riešutus pakepinkite keptuvėje. Pieną pašildykite ir sumaišykite su miltais, mielėmis, druska, prieskoniais ir cukrumi.

Minkydami tešlą suberkite visus riešutus, slyvas ir džiovintus vaisius. Suformuokite kelis nedidelius kepaliukus ir palikite pakilti apie 45-60 min. Pakiliusius dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 25-35 min. Iškepusi duona turi atvėsti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668