Čiabata su alyvuogėmis ir fetos sūrio užtepais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Čiabata su alyvuogėmis ir fetos sūrio užtepais


INGREDIENTAI:

1 kg miltų,
30 g sausų mielių,
20 g cukraus,
500 ml šilto vandens,
70 ml alyvuogių aliejaus,
100 g juodųjų alyvuogių,
5 g druskos.

I užtepui:
160 g fetos sūrio,
40-50 ml grietinės,
6 šaukštų petražolių,
1 šaukšto smulkintų krapų,
3 šaukštų smulkintų laiškinių česnakų.

II užtepui:
200 g fetos sūrio,
60 ml lieso jogurto,
25-30 g džiovintų pomidorų,
1 šaukštelio pomidorų padažo.


GAMINIMAS:

Pasiruoškite raugą iš šilto vandens, mielių, cukraus ir palaikykite pridengtame dubenyje apie 4 valandas. Į šiltą vandenį supilkite persijotus miltus, alyvuogių aliejų, sudėkite cukrų ir galiausiai druską. Viską išmaišykite. Plaktuvu tešlą maišykite mažiausiai 10-15 min.

Baigus plakti, suberkite alyvuoges, išmaišykite, pridenkite ir palikite 30 min. pakilti. Stalą gausiai apibarstykite miltais ir iš tešlos suformuokite pailgo batono formą. Jį pridenkite ir šiltai laikykite dar 40 min. Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir viršų apibarstykite miltais.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. I užtepui: fetos sūrį ištrinkite su grietine, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. II užtepui: fetos sūrį išsukite su jogurtu, pomidorų padažu ir smulkintais džiovintais pomidorais. Duoną patiekite su užtepais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668