12 lazanijos lakštų,
400 g pievagrybių,
300 g kumpio,
8 pomidorai,
svogūnas,
100 g porų,
skiltelė česnako,
žalumynų,
250 g kietojo sūrio,
alyvuogių aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
litras pieno,
prieskonių (raudonėlių, bazilikų),
100 g sviesto,
4 šaukštai miltų.
GAMINIMAS:
Su trupučiu aliejaus keptuvėje apkepkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir susmulkintą česnaką. Į keptuvę įdėkite 5 kubeliais supjaustytus pomidorus, žiedais ar pusžiedžiais supjaustytus porus, dalį žalumynų ir troškinkite, kol sutirštės. Į daržovių mišinį sudėkite pievagrybius ir pabaikite troškinti.
Pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite. Pagaminkite Bešamelio padažą. Ištirpinkite sviestą, įberkite miltų ir maišydami kiek apkepkite. Tuomet po truputį pilkite pieną (vis pamaišydami). Padažas turi būti neriebios grietinės konsistencijos.
Kumpį supjaustykite gabaliukais, pomidorus-griežinėliais, sukapokite žalumynus, sūrį stambiai sutarkuokite. Į karščiui atsparią formą dėkite 4 lazanijos lakštus, sudėkite pusę daržovių mišinio ir pusę kumpio. Apliekite padažu, apibarstykite sūriu, žalumynais (pasilikite ir kitam sluoksniui) ir uždenkite 4 lazanijos lakštais.
Tą pačią procedūrą atlikite dar kartą. Paruoštą lazaniją kepkite 20 min. 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Tada jos viršų papuoškite pomidorų griežinėliais, žalumynais, sūriu ir kepkite dar 20 minučių.