1 šaukšto sviesto,
800 g tarkuoto moliūgo,
200 ml grietinėlės,
4-6 riekelių džiovintos kvietinės duonos,
1 stiklinės tarkuoto sūrio,
200 g varškės,
4 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio,
pagal skonį druskos, baltųjų pipirų,
alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Moliūgą nulupkite, sėklas išimkite. Susmulkintą moliūgą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į kepimo skardą. Kepkite 30 min., kol suminkštės ir taps auksinės spalvos. Grietinėlę sumaišykite su puse sutarkuoto kietojo sūrio, padėkite į šalį.
Kai moliūgas iškeps, jį sutrinkite su varške, likusiu kietuoju sūriu, parmezano sūriu. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepimo formos dugną ištepkite trupučiu aliejaus, sudėkite trupintas duonos riekeles, užtepkite šiek tiek grietinės ir sūrio mišinio. Ant viršaus dėkite moliūgų masę, ant jos viršaus supilkite grietinėlės-sūrio mišinį. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.