(4 porcijos)
8 vytinto kumpio griežinėliai,
4 kiaušiniai,
100 ml liesos grietinėlės,
200 g liesos varškės,
100 g miltų,
saujelė šviežių špinatų,
keli konservuoti artišokai,
indelis lydyto varškės sūrelio,
2 skiltelės česnako,
druskos ir
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
sviesto (kepti).
GAMINIMAS:
Kiaušinius gerai išplakite su grietinėle. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, kad neliktų gumuliukų, ir įplakite į kiaušinių ir grietinėlės plakinį. Ten pat suberkite persijotus miltus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, nuplautais ir nusausintais kapotais špinatų lapeliais (kelis palikite patiekalui papuošti).
Tešlą palikite apie pusvalandį, kad gerai išbrinktų. Kai tešla išbrinks, keptuvėje svieste iškepkite plonus omletus. Ant atvėsintų omletų tepkite su kapotomis česnako skiltelėmis sumaišyto varškės sūrelio, berkite smulkintų artišokų. Susukite omletus voleliu, supjaustykite ir kiekvieną gabalėlį apsukite kumpio griežinėliu. Puoškite špinatų lapeliais.