(4 porcijos)
200 g ryžių,
300 g moliūgo minkštimo,
150 g parmezano,
2 kiaušiniai,
100 g miltų,
saujelė moliūgų sėklų,
50 ml grietinėlės,
3 šaukštai sviesto,
aliejaus (kepti).
GAMINIMAS:
Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, įdėkite sviesto, uždenkite puodelį dangčiu ir palikite, kad atvėstų. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, minkštimą sutarkuokite smulkia trintuve ir sumaišykite su ryžių koše. Į ryžių ir moliūgų masę įmuškite gerai nuplautus kiaušinius ir viską gerai išplakite elektriniu plakikliu.
Įmaišykite persijotus miltus, parmezaną, pagal skonį berkite druskos ir pipirų, dar kartą viską labai gerai išmaišykite. Iš paruoštos tešlos drėgnomis rankomis formuokite nedidelius blynelius (arba galite į keptuvę krėsti ir šaukštu). Juos iš abiejų pusių gerai apkepkite karštuose riebaluose. Moliūgų ir ryžių blynelius tiekite apibėrus sausoje keptuvėje skrudintomis moliūgų sėklomis.