800 g kiaulienos sprandinės,
2 skiltelės česnako,
5 raudoni svogūnai,
6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
pagal skonį druskos,
pipirų,
šaukštas maltos saldžiosios paprikos,
apie 1 kg bulvių,
2-3 šakelės rozmarinų.
GAMINIMAS:
Mėsą švariai nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir supjaustykite į keturias dalis. Česnaką ir svogūną nulupkite. Česnaką supjaustykite griežinėliais, svogūną-šiaudeliais ir išmaišykite su 4 šaukštais aliejaus, žiupsniu druskos, pipirų ir saldžiąja paprika.
Mišiniu įtrinkite mėsos gabalus, sudėkite į kepimo maišelį ir per naktį laikykite šaldytuve. Likusius svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Svogūnus ir rozmarinų šakeles sumaišykite su likusiu aliejumi, žiupsniu druskos, pipirų ir užpilkite ant bulvių.
Jas dėkite į kepimo indą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių. Mėsą išimkite iš marinato. Pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, pasūdykite. Sudėkite į kepimo maišelį, užriškite ir dėkite į kepimo skardą su trupučiu vandens. Troškinkite orkaitėje 20-25 minutes. Kepsnį patiekite su keptomis bulvėmis.