1 kg triušienos,
4 šakelės šviežių čiobrelių,
120 g mėsos sultinio,
350 g sauso baltojo vyno,
2 laurų lapeliai,
4 pipirai,
1 česnako skiltelė,
1 gabaliukas citrinos žievelės,
3 šaukštai aliejaus,
1 šaukštelis druskos,
0,5 šaukštelio cukraus,
truputis pipirų.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite gabalais ir sudėkite į puodą. Sultinį kaitinkite su vynu, pipirais, laurų lapeliais, česnaku ir citrinos žievele. Karštą marinatą užpilkite ant triušienos, puodą uždenkite, atvėsinkite ir 1 parą laikykite šaldytuve. Mėsą retkarčiais pavartykite.
Troškintuve įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite nuvarvintą mėsą. Tada supilkite perkoštą ir užvirintą marinatą, įberkite druskos, cukraus ir pipirų.
Troškinkite apie 50 min. mėsą nuolat pavartydami. Baigdami troškinti sudėkite susmulkintus čiobrelius. Patiekite su padažu šiek tiek praskiestu verdančiu vandeniu. Prie troškinio tinka bulvių košė.