1 triušis,
30 g sviesto,
1 arbat. šaukštelis aliejaus,
8 nedideli svogūnai,
400 g pievagrybių,
300 g sauso baltojo vyno,
petražolių,
4 peletrūno lapeliai,
300 g grietinėlės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Gabalais supjaustytą triušį kepkite įkaitusiame aliejaus ir sviesto mišinyje. Apkepusią mėsą išimkite, o keptuvėje toliau kepkite susmulkintus svogūnus, ketvirčiais supjaustytus pievagrybius. Po 5 min. vėl sudėkite triušieną. Įberkite druskos, peletrūno, petražolių, supilkite vyną ir užvirkite.
Toliau troškinkite 160 laipsnių temperatūros apie 1,5 val. Kai triušis išsitroškins, nupilkite susidariusį skystį, jį perkoškite ir dar pavirkite, kol jo liks 1/3. Tada supilkite grietinėlę ir dar pakaitinkite. Padažu užpilkite triušieną. Garnyrui patiekite keptų obuolių ir virtų apkeptų morkų.