(4 porcijos)
4 vištienos krūtinėlių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1/4 šaukštelio aitriųjų paprikų prieskonių,
1/4 šaukštelio raudonėlių prieskonių.
L i e t i n i a m s:
2 kiaušinių,
5 šaukštų pieno,
80 g miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio tarkuotų muskatų riešutų,
330 g konservuotų kukurūzų,
1/2 šaukštelio druskos,
1 šaukšto petražolių,
30 ml aliejaus.
GAMINIMAS:
Vištieną sudėkite į lėkštutę, apliekite aliejumi, pabarstykite raudonėlių ir aitriųjų paprikų prieskoniais, pavoliokite ir atidėkite 10 min. Marinuotą vištieną dėkite į įkaitintą kepsninės keptuvą ir apkepkite 5 min. iš abiejų pusių. Lietiniai: inde sumaišykite 15 ml aliejaus ir kiaušinius, po to berkite miltus, kepimo miltelius.
Įberkite žiupsnelį tarkuotų muskato riešutų, druskos, supilkite pieną ir viską gerai išplakite iki vientisos masės. Po to dėkite kukurūzus, petražoles ir dar kartą permaišykite. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir iš gautos masės iškepkite lietinius. Vištieną su lietiniais patiekite karštus.