1,5 kg kiaulienos nugarinės,
0,5 kg (didelis lakštas) šaldytos bemielės tešlos,
200 g pievagrybių,
2 svogūnai,
truputis petražolių lapelių,
aliejaus, druskos,
pipirų,
1 kiaušinis.
GAMINIMAS:
Kiaulienos nugarinę apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Išėmę pabarstykite druska ir pipirais. Keptuvėje su aliejumi apkepkite supjaustytus svogūnus ir pievagrybius. Tešlą atšildykite, ištieskite ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus ir atsargiai, neįpjaudami popieriaus, supjaustykite 1,5-2 cm pločio juostelėmis (patogiausia figūriniu ratuku).
Juosteles su visu popieriumi perkelkite ant kepimo skardos. Tada tešlos vidurį pabarstykite susmulkintomis petražolėmis, paskleiskite dalį pakeptų svogūnų ir pievagrybių, uždėkite mėsą. Mėsos šonus ir viršų apdėkite keptais svogūnais ir pievagrybiais.
Pabarstykite petražolių ir apipinkite tešlos juostelėmis pakaitomis jas kryžiuodami. Viršų patepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 val. Patiekite karštą.