1 vaivorykštinis upėtakis (apie 2,5 kg).
M a r i n a t u i:
1 svogūnas,
4 laurų lapeliai,
4 juodųjų pipirų žirneliai,
truputis acto,
druskos.
G a r n y r u i:
40 g želatinos,
1 ilgavaisis agurkas,
2 citrinos,
250 g paruoštų tigrinių krevečių,
1 raudona saldžioji paprika,
truputis krapų.
GAMINIMAS:
Iš marinatui skirtų produktų išvirkite marinatą. Į jį dėkite nuvalytą vaivorykštinį upėtakį ir virkite ant labai mažos ugnies apie 2 val. Išvirusį upėtakį išimkite ir atvėsinkite. Tada atsargiai, nesuardydami žuvies, išimkite kaulus. Agurką supjaustykite griežinėliais, nuplikykite verdančiu vandeniu, atvėsinkite.
Žuvies sultinyje ištirpinkite želatiną. Šiuo sultiniu pašlakstykite kiekvieną agurko griežinėlį ir dėkite ant lašišinio upėtakio imituodami žuvies žvynus. Garnyrui aplink upėtakį išdėliokite krevetes, citrinų griežinėlius, paprikų gabalėlius ir krapų šakeles.