1,5 kg lydeka,
3-4 virtos morkos,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai krakmolo,
3 riekelės batono,
1 poras,
truputis druskos,
pipirų,
mėgstamų žuvies prieskonių,
krapų.
S u l t i n i u i:
1 petražolių šaknis ir
gabalėlis saliero,
druskos.
GAMINIMAS:
Lydeką nuskuskite ir išdarinėkite. Perkirpkite prie galvos esantį pagrindinį kaulą ir atsargiai nunerkite odą. Žuvies mėsą atskirkite nuo kaulų. Kaulus užpilkite 0,5 l vandens, sudėkite prieskonius ir išvirkite sultinį. Truputį sultinio išmirkykite batono riekeles ir jas sumalkite kartu su žuvimi, morkomis ir poru.
Įmuškite kiaušinius, suberkite krakmolą, prieskonius (nepagailėkite) ir išminkykite. Įdaro prikimškite lydeką. Masės nepridėkite per daug, nes verdant oda gali suplyšti. Lydekos pilvą užsiūkite, žuvį suvyniokite į marlę ir įdėkite į pailgą puodą. Supilkite likusį sultinį, įpilkite vandens, kad lydeka būtų apsemta.
Virkite 0,5 val. neuždengtame puode ant mažos ugnies. Išvirusią žuvį atvėsinkite sultinyje, tada įdėkite į pailgą lėkštę ir papuoškite įvairiomis daržovėmis.