0,5kg ančių kepenėlių,
100 g susmulkintų kiaulienos lašinukų,
200 g sviesto,
1 svogūnas,
2 česnakų skiltelės,
20 ml brendžio,
50 ml grietinėlės,
keli laurų lapeliai,
truputis muskatų,
juodųjų ir baltųjų maltų pipirų,
kvapiųjų pipirų,
baziliko,
druskos,
100 g migdolų plokštelių.
GAMINIMAS:
Kepenėles nuplaukite, išvalykite ir sudėję į puodą kartu su lašinukais, laurų lapeliais, pipirais bei užpylę šiek tiek vandens trumpai pavirkite, kad nesukietėtų kepenėlės. Tada viską išimkite ir sumalkite. Susmulkintą svogūną pakepkite svieste ir kartu su česnakais bei prieskoniais įmaišykite į kepenėles.
Supilkite grietinėlę, brendį, viską išmaišykite ir sukrėskite į kepimui skirtą indą. Uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-30 min. Atvėsusį paštetą pabarstykite migdolų plokštelėmis.