(4 porcijos)
500 g fetos sūrio,
4 šaukštų miltų,
3-4 šaukštų alyvų aliejaus,
0,5 1/2 citrinos spaustų sulčių,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Supjaustykite sūrį 2 cm storio stačiakampiais griežinėliais ir nusausinkite popierinėmis servetėlėmis. Miltus sumaišykite su pipirais ir tame mišinyje atsargiai pavoliokite sūrio griežinius. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, jame iš abiejų pusių apkepinkite sūrį. Apskrudusias sūrio lazdeles sudėkite ant popierinių servetėlių, kad į jas susigertų aliejaus perteklius, po to perkelkite į serviravimo lėkštę.
Pašlakstykite citrinos sultimis ir papuoškite žalumynais. Sūrio lazdeles galima kepti ir orkaitėje. Niekuomet sūrio nevoliokite miltuose, be to pabarstykite žalumynais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.