(4 porcijoms)
120 g rokforo sūrio,
100 g kietojo sūrio,
50 g minkšto sviesto,
2 virtų kiaušinių trynių,
žiupsnelio maltų raudonųjų pipirų,
20 g romo arba konjako, brendžio,
2 šaukštų smulkintų graikinių riešutų,
šviežių salotų lapų.
GAMINIMAS:
Rokforo sūrį sutrupinkite, sumaišykite su dalimi tarkuoto kietojo sūrio (kitą dalį palikite papuošimui), sviestu, pipirais, tryniais, konjaku arba romu ir riešutais. Viską gerai sumaišykite.
Iš gautos masės suformuokite kamuoliukus, juos apvoliokite likusio sūrio drožlėmis. Prieš patiekdami sūrio gniūžtes sudėkite ant salotų lapų. Toje pačioje serviravimo lėkštėje galima sukomponuoti kelių rūšių pikantiško skonio asorti.