300 g virtos jautienos,
200 g ryžių,
2 saldieji pipirai,
svogūnas,
šaukštas petražolių,
aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
50 g majonezo,
žiupsnelis šafrano,
pusės citrinos sulčių.
Papuošimui:
2 kietai virti kiaušiniai,
2pomidorai,
keletas alyvuogių be kauliukų.
GAMINIMAS:
Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius, juos prakoškite, nuplaukite, atšaldykite ir gerai sumaišykite salotinėje su kubeliais pjaustyta mėsa, šiaudeliais supjaustytais saldžiaisiais pipirais, plonais griežinėliais supjaustytu svogūnu ir smulkiai supjaustyta petražolės šakele. Įpilkite aliejaus, druskos, maltų juodųjų pipirų, majonezo ir šafrano, sumaišyto su citrinos sultimis. Kupolo pavidalu salotas sudėkite į dubenį, papuoškite kiaušinio ir pomidorų gabalėliais bei alyvuogėmis.