(4 porcijoms)
400 g makaronų,
200 g rūkytos lašišos filė,
1 raudonos paprikos,
3/4 stiklinės 22 proc. riebumo grietinės,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2-3 česnako skiltelių,
1 šaukšto paprikų pastos,
2 šaukštų smulkinto baziliko,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Makaronus išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės. Papriką nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir supjaustykite mažais kubeliais. Česnako skilteles susmulkinkite ir keletą minučių pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tada sudėkite papriką ir vis maišant kepkite 2 min.
Tada į keptuvę supilkite grietinę, įdėkite paprikų pastos, pagardinkite druska ir pipirais. Palaukite, kol padažas užvirs, sudėkite juostelėmis pjaustytą lašišą, suberkite baziliką. Išvirusius makaronus dėkite į lėkštę, apliekite paruoštu padažu ir iš karto patiekite.