Tikrieji kūčiukai su mielėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tikrieji kūčiukai su mielėmis


INGREDIENTAI:

0,5 kg miltų,
1 stiklinė vandens,
10 g šviežių mielių,
1-3 šaukštai cukraus (pagal skonį),
1/3 arb. šaukštelio druskos,
3 šaukštai aguonų.


GAMINIMAS:

Mieles ištrinkite su cukrumi. Šiltą, maždaug 30 laipsnių temperatūros, vandenį sumaišykite su 250 g miltų ir su cukrumi ištrintomis mielėmis. Viską gerai išmaišykite, paviršių pabarstykite trupučiu miltų ir laikykite šiltai apie 1 val., kad pakiltų. Tuomet į pakilusią tešlą suberkite aguonas, likusius miltus ir druską.

Minkykite gan ilgai, kol tešla visai nelips prie rankų. Tada tešlą dar kartą kildinkite ir iš pakilusios tešlos formuokite mažojo pirštelio storio volelius, juos supjaustykite nedideliais 0,7-1,0 cm gabaliukais. Skardas išklokite sviestiniu popieriumi, pabarstykite miltais ir sudėkite kūčiukus. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol kūčiukai pagels.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668