Morkų su paukštiena salotos receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Morkų su paukštiena salotos


INGREDIENTAI:

600 g šviežių morkų,
150 g svogūnų,
1 šaukšto sviesto,
1/2 ledkalnio salotos,
1 trūkažolių salotos,
1 citrinos,
4 šaukštų aliejaus,
1 šaukštelio cukraus,
250 g kalakutienos (virtos), gali būti rūkyta,
1 šaukšto garstyčių,
4 riekelių juodos duonos,
1 šaukštelio kumino sėklų,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Svogūnus supjaustykite ir apkepinkite kartu su kalakutiena. Morkas supjaustykite stambiais šiaudeliais. Kuminų sėklas sudėkite į įkaitintą keptuvę ir keletą minučių skrudinkite. Sugrūskite jas trintuvėje arba sumalkite prieskonių ar kavos malūnėliu.

Morkas dėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Įberkite keletą žiupsnelių druskos ir užvirinkite. Tada sumažinkite temperatūrą ir virkite dar 3-4 minutes. Nukoškite. Nutarkuokite citrinos žievelę. Išspauskite citrinos sultis ir sumaišykite jas su aliejumi ir cukrumi.

Salotos lapus suplėšykite. Pagardinkite druska, pipirais, suberkite kuminus ir viską sumaišykite su morkomis, salotų lapais, kepintais svogūnais, kalakutiena. Patiekite salotas šiltas su duonos riekelėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668