600 g šviežių morkų,
150 g svogūnų,
1 šaukšto sviesto,
1/2 ledkalnio salotos,
1 trūkažolių salotos,
1 citrinos,
4 šaukštų aliejaus,
1 šaukštelio cukraus,
250 g kalakutienos (virtos), gali būti rūkyta,
1 šaukšto garstyčių,
4 riekelių juodos duonos,
1 šaukštelio kumino sėklų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Svogūnus supjaustykite ir apkepinkite kartu su kalakutiena. Morkas supjaustykite stambiais šiaudeliais. Kuminų sėklas sudėkite į įkaitintą keptuvę ir keletą minučių skrudinkite. Sugrūskite jas trintuvėje arba sumalkite prieskonių ar kavos malūnėliu.
Morkas dėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Įberkite keletą žiupsnelių druskos ir užvirinkite. Tada sumažinkite temperatūrą ir virkite dar 3-4 minutes. Nukoškite. Nutarkuokite citrinos žievelę. Išspauskite citrinos sultis ir sumaišykite jas su aliejumi ir cukrumi.
Salotos lapus suplėšykite. Pagardinkite druska, pipirais, suberkite kuminus ir viską sumaišykite su morkomis, salotų lapais, kepintais svogūnais, kalakutiena. Patiekite salotas šiltas su duonos riekelėmis.