4 vištos krūtinėlių filė,
2 šaukštų medaus,
2 šaukštų saulėgąžų aliejaus,
2 šaukštelių sezamo,
1 aitriosios paprikos,
1/2 laimo žievelių,
druskos pagal skonį.
S a l o t o m s:
1 nuskusto agurko,
2 riekelių persiko,
laimo sulčių,
1/2 aitriosios paprikos,
1 šaukštelio medaus,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
gražgarsčių salotų,
prieskonių pagal skonį.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite elektrinę orkaitę iki 180-160 laipsnių. Užkaiskite aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Vištieną paskaninkite trupučiu druskos, pakepinkite riebaluose po maždaug 5 min., apverskite ir kepkite, kol parusuos. Sumaišykite šviežią smulkintą aitriąją papriką su citrinos žievelę, medumi ir įtrinkite apkeptą vištieną.
Pagardinkite druska, tegu pasimarinuoja apie 15 min., tada apvoliokite sezamo sėklomis ir dar kartelį apkepkite iš abiejų pusių. Salotoms: persikus nuplaukite, nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Nuplaukite agurkus, nuskuskite odelę ir supjaustykite šiaudeliais.
Padažas: medų, žaliosios citrinos sultis, smulkintą aitriąją papriką, alyvuogių aliejų, mėgstamus prieskonius gerai sumaišykite ir jais apipilkite salotas. Patiekite su salotomis prie keptos vištienos filė.