Prahos vyniotiniai su knedliais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Prahos vyniotiniai su knedliais


INGREDIENTAI:

4 gabaliukų (po 150 g)jautienos kumpio be kaulo,
2 kiaušinių,
2 šaukštų konservuotų žaliųjų žirnelių,
40 g virto kumpio (su apvalkalu),
prieskonių.

P a d a ž u i:
1 šaukšto miltų,
1 šaukšto sviesto,
2 šaukštų pomidorų tyrės,
1 stiklinės daržovių sultinio,
pipirų,
druskos,
žiupsnelio aitriosios paprikos,
žalumynų.

K n e d l i a m s:
25 g sviesto,
2 kiaušinių,
170 g miltų,
70 g batono,
druskos,
150 ml pieno.


GAMINIMAS:

Jautieną gerai išmuškite, apibarstykite prieskoniais. Iš kiaušinių, žirnelių ir kumpio iškepkite omletą. Ant kiekvieno mėsos gabaliuko uždėkite omleto, susukite, persmeikite pagaliukais ir apkepkite. Su sviestu iki rudumo apkepkite miltus, sudėkite pomidorų tyrę ir maišydami supilkite sultinį, įberkite aitriosios paprikos.

Šiuo padažu užpilkite vyniotinius ir troškinkite, kol mėsa suminkštės. Kiaušinių trynius sumaišykite su pienu ir druska, įmaišykite miltus. Batoną (be plutos) sutrupinkite ir taip pat įmaišykite į miltų tešlą. Tada apipilkite ištirpintu atšaldytu sviestu ir 30 minučių palikite kambario temperatūroje.

Tešlą sumaišykite, sudėkite iki putų išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite. Iš marlės iškirpkite keturkampes servetėles, sudrėkinkite šaltu vandeniu, išgręžkite. Ant jų dėkite po 2-3 šaukštus tešlos, suriškite (vieną kartą prie pat tešlos, antrą kartą-dviem cm aukščiau).

Dideliame puode užvirinkite vandenį, uždėkite sietelį, sudėkite į servetėles suvyniotus knedlius, pririškite marlių galais prie puodo šonų ar sietelio viršaus. Virkite apie 45-60 minučių. Vyniotinius patiekite su knedliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668