2 putpelių.
M a r i n a t u i:
5 rūšių pipirų mišinio,
1/3 citrinos sulčių,
1 šaukštelio medaus,
1 skiltelės česnakų,
alyvuogių aliejaus,
cinamono,
muskatų,
druskos.
GAMINIMAS:
Nedideliame dubenėlyje išspauskite citrinos sultis, įdėkite šaukštelį medaus, įpilkite truputį aliejaus, suberkite smulkiai sukapotą česnakų skiltelę, žiupsnelį druskos ir pipirų mišinio, įtarkuokite muskatų ir nemalto cinamono. Galite naudoti ir maltą-tada reikės po 1/3 šaukštelio cinamono ir muskatų.
Marinato turi užtekti dviem putpelėms. Jas marinuokite apie valandą ir kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių. Šis kalėdinis marinatas puikiai tiks ir keptai ančiai, ir žąsiai, tik šiuos paukščius reikės ilgiau kepti.
Prie putpelių pagaminkite šviežių daržovių salotų, ypač tiks su greipfrutais. Salotų užpilą galite paruošti iš šviežiai spaustų greipfrutų sulčių-per pusę sumaišykite su aliejumi ir trupučiu medaus.