1 kg veršienos kumpio,
pipirų,
druskos,
kelių rozmarinų šakelių,
1 apelsino sulčių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus.
P a d a ž u i:
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų miltų,
200 ml daržovių sultinio,
100 ml grietinėlės,
1 apelsino sulčių,
2 apelsinų,
3 šaukštų daržovių padažo.
GAMINIMAS:
Veršieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į marinatą, paruoštą iš apelsino sulčių, pipirų, druskos, aliejaus ir rozmarinų šakelių. Palaikykite per naktį. Veršienos gabaliukus sudėkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje uždengę folija apie 30 minučių. Paruoškite padažą: miltus apkepkite svieste.
Nuolat maišydami supilkite sultinį, apelsinų sultis, daržovių padažą. Maišykite, kol padažas pradės tirštėti, tada sudėkite supjaustytus apelsinus be odelių, supilkite grietinėlę ir dar kelias minutes pakaitinkite. Galite pagardinti druska ir pipirais. Veršienos gabaliukus užpilkite karštu padažu ir patiekite.